071123-haldex-hyundai

Hyundai beställer fyrhjulsdrift från Haldex

Hyundai-Kia Motors har lagt en prototyporder på fjärde generationens Haldex-koppling och Haldex XWD, en helt ny elektronisk differentialbroms.

Ordern består av en prototypinstallation av ett elektroniskt fyrhjulsdriftssystem som baseras på fjärde generationens Haldex-koppling och den helt nya elektroniska differentialbromsen, Haldex XWD, utvecklad från Haldex produktplattform av system för momentöverföring.

 

För optimal fordonsdynamik, maximal flexibilitet och för att uppnå kostnadseffektivitet delar Haldex XWD och Haldex-kopplingen kraftkälla och kontrollenhet. Haldex XWD kan användas som en option för att kontrollera momentöverföring från sida till sida, vilket innebär ett effektivt alternativ till bromsbaserade system som drar ner på kraften från motorn.

Den begränsade vikten och storleken maximerar prestanda med minimal påverkan på förbrukningen av drivmedel.

 

– Samarbetet med Hyundai-Kia Motors bekräftar vår vilja och kompetens att tillfredsställa kunders behov genom innovation. Affären innebär ytterligare en viktig kund och ett första steg in på den asiatiska marknaden för Haldex fyrhjulsdriftssystem, säger Joakim Olsson, VD för Haldex AB.

 

Haldex är redan en väl etablerad leverantör av fyrhjulsdriftsystem till bland annat VW-gruppens bilmärken Audi, Bugatti, Seat, Skoda, Volkswagen, Ford Motor Companys Landrover Freelander och Volvo, samt kommande modeller inom General Motors.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!