071116-hyundai-genesis

Hyundai Concept Genesis Coupé

För ett par veckor kunde vi visa upp ett par skissbilder på den kommande konceptmodellen Genesis Coupé från Hyundai. Nu har den officiella konceptmodellen visats upp i samband med bilsalongen i Los Angeles.

Enligt de knapphändiga tekniska uppgifterna från Hyundai är den nya konceptmodellen, Genesis Coupé, bakhjulsdriven. Motorn är en 3,8-liters V6-motor med dubbla överliggande kamaxlar på över 300 hästkrafter. Växellådan är sexstegad och manuell. 

Hjulbasen är 2,8 meter och bilen drygt 4,7 meter lång samt 1,9 meter bred. Hjulen utgörs av femekrade tjugotumsfälgar som i det här fallet är klädda med 255/35-däck fram och 275/35-däck bak. Bromsarna av fabrikat Brembo har tvåkolvsok runt om. Fram mäter bromsskivorna 340 millimeter medan de är 330 millimeter bak. 

Den serietillverkade modellen av Genesis Coupé ska börja levereras våren 2009. Klicka på länken nedan för att se spionbilder på den mer eller mindre färdiga bilen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!