Foto: miniqueaustralia

Hyundai diskuterar samarbete med Google

Enligt en rapport från Bloomberg är Hyundai i samtal med jätten Google om ett eventuellt samarbete mellan de båda företagen.

I en intervju i Seoul sa Hyundai-chefen Jeong Jin Haeng att de båda företagen har gemensamma arbetsområden som kan kräva ett samarbete. Hyundai har satsat mycket på att integrera system som Apple CarPlay och Android Auto i sina bilar.

Samarbetet kan antingen gälla just Android Auto, eller så är det ett samarbete gällande självkörande bilar som är i görningen. Hyundai har inte varit ett av de märken som satsat mycket på självkörande teknik tidigare - något som Google dock har gjort. Google har flera självkörande prototyper som enligt Carscoops ska ha kört över 2,7 miljoner kilometer sammanlagt. 

Google har tidigare presenterat planer på att samarbeta med FCA för att utveckla självkörande teknik till deras Chrysler Pacifia, men uttryckte då att det samarbetet inte skulle hindra dem från att gå in i samarbeten med andra biltillverkare. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!