Hyundai ersätter ix35 med ny Tucson – första bilden

ix35 ut, Tucson in. Det tidigare avsomnade modellnamnet återvänder på nästa generation av Hyundais mindre suv, som nu smygvisas med en skiss.

Det var år 2004 som första generationen av en suv i storleksklassen under Santa Fe dök upp i Hyundais modellprogram. Namnet togs från en annan stad i USA nära gränsen till Mexiko, Tucson. När första generationen av modellen tog farväl år 2009 kom ersättaren att följa Hyundais nya namngivningsfilosofi och anta namnet ix35

 på de flesta marknader i världen.Det kom dock bara att bli en generation med det modellnamnet, för när nu Hyundai släpper första skissen på nästa generation så låter man meddela att Tuscon återvänder som modellnamn. Vad vi ser på skissen är att modellen följer Hyundais formspråk med hexagonformad grill och skarpa veck.Nya Hyundai Tucson visas på riktigt om en månad, på bilsalongen i Genève. Tills dess får vi nöja oss med den teaserbild och -video (med chefsdesignern Peter Schreyer) som Hyundai skickat ut.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!