071205-hyundai-genesis

Hyundai Genesis på smygpremiär i Korea

Hyundai Genesis har i dag visats upp inför media i Korea. I går kom dessutom officiella uppgifter om den bakhjulsdrivna koreanska lyxsedanen som får ett eget emblem.

Den 29 december är det dags för releaseparty för nya Hyundai Genesis, samtidigt som Hyundai firar sitt 40-årsjubileum.

Toppversionen av Genesis får en V8-motor på 4,6 liter med 380 hästkrafter. Denna motor är dock vigd för den amerikanska marknaden. Två mindre V6-motorer kommer också att finnas tillgängliga, en på 3,3 liter med 265 hästkrafter och en på 3,8 liter med 305 hästkrafter. Kraften till bakhjulen går via en sexväxlad automatlåda.

Med detta utbud tänker Hyundai på allvar blanda sig in i försäljningen av lyxsedaner, inte bara i Europa, utan även i USA och Japan.

Samtidigt som de nya uppgifterna om bilen gjordes tillgängliga kom också bilder på Genesis egna logotyp. Bilen får alltså ett eget emblem på huv och baklucka, men detta gäller endast bilarna som säljs i Korea och Kina. Om det är ett tecken på att Genesis så småningom kommer att bli Hyundais egna lyxmärke, precis som Infiniti är för Nissan och Lexus för Toyota, återstår att se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!