110810-hyundai-i30-2012

Hyundai i30 – golfutmanaren

Hyundai fortsätter modelloffensiven med att släppa nya i30 som ska göra livet svårare för kamraterna i golfklassen.

Här är Hyundais officiella bild av nästa generation Hyundai i30, ersättaren till modellen med samma namn. 

 Förra generationen i30 kom så sent som för fyra år sedan, men nu är det alltså dags för den nya versionen att göra debut. Världspremiären räknar Hyundai till att den kommer hamna på Frankfurtmässan nästa månad. 

– Vi förväntar oss att nästa generations i30 ska spela en betydande roll i utvecklingen av vårt varumärke i Europa och som vår bästsäljande bil, säger Hyundais operativa Europachef Allan Rushford i ett pressmeddelande.

Och det är Europa man har siktat in sig på. I30 har precis som den större modellen i40 ritats i Hyundais designcenter i tyska Rüsselheim. 

– När vi designade bilen använde vi starka, svepande linjer för att skulptera en bil som ser atletisk och andas en känsla av att vara i konstant rörelse, säger Hyundai Europas designchef Thomas Bürkle. 

Adaptiva strålkastare, knäkrockkuddar, elektrisk parkeringsbroms kommer som standard, men i övrigt är Hyundai förtegna om vilka motorer som kommer erbjudas. Däremot antyds det att utsläppen på snålversionen kommer hamna under 100 gram koldioxid per kilometer. 

Rykten gör gällande att både en diesel och en bensinmotor med effekt kring 140 hästkrafter kommer kunna hittas i i30:s motorrum. 

I storasyster i40 finns två 1,7-liters dieselmotorer på 115 eller 136 hästkrafter och det är inte omöjligt att några av dessa hamnar även i i30. På bensinfronten finns i40 med en 1,6 och 2,0 liter som också de kan komma att finnas tillgängliga till i30.

Hyundai hoppas mycket på bilen och planerar att öka sin tillverkning från 200 000 till 300 000 bilar per år i sin tjeckiska fabrik, där nuvarande i30 för närvarande tillverkas. 

Mer information och bilder på bilen kommer lagom till premiären på Frankfurtmässan. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!