Hyundai i30 tappar bakdörrarna

Fast det kanske inte är så dramatiskt som det kan låta. Hyundai följer syskonmärket Kia Cee’ds exempel och lanserar en tredörrarsversion av i30.

Hyundai laddar för Parissalongen och utöver de nyligen presenterade i30 i femdörrarsutförande och kombin, följer man alltså upp modellerna med en tredörrarsversion.

 Bland nyheterna utöver antalet dörrar är en lätt reviderad front med bland annat ny grill, nya dimljus och framspoiler. Backspeglarna har också fått en lätt uppdatering och skuldran längs bilens sida är mer markerad för att ge ett sportigare utseende. De nya dragen ser ut att ha hämtat en del inspiration från den större Veloster.

 Motorerna lär bli samma som i de större versionerna, vilket betyder en 1,6-liters CRDi dieselmotor med 128 hästkrafter och 260 newtonmeter. Dessutom kommer en GDi-motor, även den på 1,6 liter, med 135 hästkrafter och 164 newtonmeter. Växla gör man antingen automatiskt eller manuellt, men en gemensam nämnare är de sex växlarna man har att välja på.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!