Foto: Hyundai

Hyundai i30 uppdateras – blir nu mildhybrid

På Genève-salongen som börjar i nästa vecka presenteras en uppdaterad i30. Mildhybridteknik, bättre säkerhetssystem och smartare uppkoppling är nyheterna.

Bränslesparande 48 volt-teknik erbjuds med den trecylindriga 1,0-liters motorn på 120 hästkrafter och det är kanske den vikigaste nyheten för märket. Motorn kombineras för första gången med den sexväxlad manuella ”iMT” (intelligent manual transmission)-lådan som har frihjul.

Foto: Hyundai

Andra nyheter är en ny strålkastardesign framtill med LED-teknik och en bredare grill. Även bakljusen har fått ny design för att fram- och bakpartierna ska se symmetriska ut. Från sidan kan Hyundai-entusiasterna notera de nya fälgarna i 16- eller 17-tums storlek. Invändigt nämns att luftutblåsen har fått ny design. Från och med sommarens produktion kommer man att trådlöst kunna spegla telefonskärmen i bilens bildskärm, samt även ladda telefonen trådlöst. Hyundais så kallade ”Blue-link” blir standard, vilket gör det möjligt för ägarna att mot en abonnemangskostnad kunna kontrollera bilen via en app.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av Hyundai i10

Till sist är också säkerhetssystemen uppdaterade, med bland annat en ny sorts autobroms som fungerar vid backning. Vidare kopplas döda vinkel-varningen till autobromsen om ett hinder upptäcks.

Förändringarna märks i alla tre modellserier, den vanliga halvkombin, kombimodellen och ”fastback”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!