Hyundai Intrado Concept

Hyundai Intrado är väldigt tidigt ute

Detroitsalongen stundar, men Hyundai ser bortom den och berättar redan nu om nya konceptbilen Intrado som ska visas upp på Genèvesalongen om cirka tre månader.

Första stora europeiska bilsalongen 2014 är den i Genève. Det är en bit kvar till mars månad men Hyundai berättar redan nu om vad som är på gång dit. De ska visa upp konceptbilen Intrado som innehåller en hel del moderna ting som sägs kunna förändra konstruktionsmetoderna för framtida bilar.

Intrado Concept ska vara byggd runt en extremt lättviktig konstruktion baserad på en mix av olika ”avancerade material”.

 Under skalet finns vad man kallar nästa generations vätgasdrivlina, betydligt mindre och lättare än den som i dag sitter i vätgasdrivna versionen av Hyundai ix35.

Hyundai Intrado Concept visar upp en vidareutveckling av märkets nya formspråk Fluidic Sculpture och är resultatet av ett närmare samarbete mellan design- och ingenjörsteamen. Merparten av bilen är framtagen vid Hyundais forsknings- och utvecklingscenter i tyska Rüsselsheim.

Namnet Intrado härstammar från undersidan av en flygplansvinge och dess formgivning som genererar lyftkraft till planet. Men inte bara namnet är flygplansinspirerat, även diverse detaljer hämtar inspiration från luftfarten.

– Hyundai Intrado visar en framtid för fordon som ser till den effektivitet och frihet som associeras med att flyga. När det gäller att ta sig fram så tror jag på kraften som finns i kombinationen mellan det emotionella och det praktiska. Och den här bilen hjälper oss att återfinna glädjen i att upptäcka något nytt, säger Peter Schreyer som är designchef för Hyundai Motor Group.

På Genèvesalongen i mars vet vi mer om vad Hyundai har kokat ihop.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!