Hyundai invaderar Tyskland i sommar

Under sommaren 2006 spelas fotbolls-VM i Tyskland. FIFA:s officiella huvudsponsor Hyundai tyckte det lät som ett bra sätt att marknadsföra sig och skickar 900 fordon till Tyskland.

Fredagen den 9 december hölls lottningen för gruppspelet i fotbolls-VM i Tyskland 2006. En stor tillställning i Leipzig som innehöll bland annat presentation av nya VM-bollen och maskoten, historisk genomgång av stora spelare och alla länder. På plats fanns även FIFA:s huvudsponsor Hyundai.

Det sydkoreanska bilföretaget har sponsrat FIFA:s turneringar sedan 1999 och kommer i år ta fullständig kontroll över transporterna under VM. 900 bilar och bussar ska köra runt spelare, domare, VIP:s, journalister och volontärer under turneringen. På fredagen överlämnades de första av de 900 bilarna i samband med lottningen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!