Hyundai Kona avslöjad!

Efter att Hyundai släppt en första teaserbild på nya Kona, som i ärlighetens namn inte visade mycket alls, har nu hela bilen avslöjats.

För en månad sedan visade Hyundai en första teaserbild på sin nya modell i lilla suvklassen. Bilen, vid namn Kona, är en av hörnstenarna i märkets plan på att bli största asiatiska märke i Europa.

Med teaserbilder vill tillverkarna bygga upp ett intresse för en kommande modell men nu har Kona avslöjats i all sin prakt via en nu avstängd Facebook-sida.

På bilden ser det ut att som att Kona filmas, förmodligen för en framtida kampanj. En ställning syns i förgrunden och på den är något som liknar en kamera monterad.

Hyundai själva ville bara visa detta…

Teaserbilden från april antydde nya grepp formmässigt och nu ser vi att fronten har helt nya designinslag. Strålkastarna är tunnare och har ackompanjerats med större ljuskällor inbäddade i plastsjok som löper runt karosshörnen för att paras ihop med hjulhuskanterna. Grillens form känner vi dock igen från märkets senaste modeller.

Av bakpartiet syns inte mycket men det ser ut att mer följa suvmodellen Tucson i formen än golfklassaren i30.

Modellens främsta rival spås Nissan Juke bli även om Konas sägs vara ”en riktig suv”.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!