Foto: Andreas Libell

Hyundai-köpare fick fel motor i bilarna

Ett 40-tal svenska Hyundai-köpare fick en svagare motor än den de hade beställt till sina bilar. 184 hästkrafter blev i stället 136.

Ett 40-tal svenska kunder som beställt en Hyundai ix35 fick en otrevlig överraskning när bilarna levererades. De hade beställt 184-hästarsdieseln men fick 136-hästarsversionen, rapporterar Västerbottenskuriren.

 – Det berodde på ett fel i det svenska återförsäljarsystemet. Vid beställning fanns inte rätt kod i systemet och därför blev det fel bilar som beställdes. Det handlar totalt om 80 bilar och 40 hann tyvärr levereras till kund innan felet upptäcktes, säger Hyundais informationschef Ann Sundfeldt.

 Hyundai erbjuder de drabbade kunderna att antingen byta sina bilar så att de får den motor de beställde från början eller att behålla den bil som levererats och kompenseras ekonomiskt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!