Hyundai köper Chrysler?

DaimlerChrysler gjorde i förra veckan klart att de mycket väl kan tänka sig sälja den förlusttyngda Chryslergruppen. Nu spekuleras det vilt i vem som kan vilja köpa det hela, senast i raden är Hyundai.

DaimlerChrysler kommer troligtvis att bli bara Daimler igen eftersom Chryslergruppen - innehållande Chrysler, Dodge, Jeep och Plymouth – nu ska säljas. General Motors var det hetaste tipset på köpare i förra veckan men nu pekas i stället världens fjärde största biltillverkare Hyundai ut som möjlig köpare.

Hyundai som tillsammans med dotterbolaget Kia gått starkt framåt de senaste åren sägs vara mycket intresserade av Chryslers enorma försäljarnätverk som finns uppbyggt i USA. Det är de dock inte ensamma om. Förutom GM och Hyundai ska även kinesiska Chery och SAIC-gruppen vara intresserade av Chrysler och dess försäljarnätverk. Ingen av de fyra företagen har kommenterat uppgifterna ännu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!