090402-hyundai-nuvis-konc

Hyundai Nuvis – kommande crossover?

Hyundai bjuder nu på en förhandstitt på en bil som i sig är en förhandstitt. Det nya konceptet Nuvis ska visas på nästa veckas salong i New York och är en fingervisning om kommande modeller från koreanerna.

 Koreanska Hyundai har varit duktiga på att spotta ur sig koncept den senaste tiden. På Genèvesalongen tidigare i år visades ix-ONIC som var en förhandstitt på ersättaren till Hyundais lillsuv Tuscon. För bara några dagar sedan fick vi de första bilderna på det spännande miljökonceptet BLUE-WILL som kan beskådas i Seoul från och med i dag. På nästa veckas internationella bilsalong i New York är det dags för ännu ett koncept.

Inte helt oväntat är det ett crossoverkoncept som ska visas i New York. Av den skumma bilden att döma är Hyundai Nuvis  en högbyggd coupéliknande crossover. Värt att notera är att bilen på bilden endast har en stor dörr. Denna kommer med all sannolikhet att öppnas uppåt likt en måsvingedörr. Hyundai har inte avslöjat några tekniska detaljer men om man tittar noga hittar man en liten Blue Drive-logga strax bakom framhjulet som skvallrar om att Nuvis drivs av Hyundais bensin/elhybrid-system som för närvarande är under utveckling.

I det korta pressmeddelande som följer med bilden får vi veta att Nuvis ger en hint om designinriktningen för framtida crossovermodeller. Om man tittar på alla Hyundais konceptbilar samtidigt ser man även att märket har en tämligen klart utstakad framtid designmässigt. Hyundais senaste konceptbilar har blandat organiska former med skarpa veck, inte helt olikt Mazdas otaliga konceptbilar.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!