Hyundai i20 WRC

Hyundai planerar prestandadivision

Hyundai vill tvätta bort budgetstämpeln och planerar att etablera en prestandadivision. Först ut blir en vässad version av nästa generation i20.

Sydkoreanska Hyundai har på kort tid slagit sig fram som en av de allra största spelarna på den internationella bilmarknaden men något som fortfarandes saknas Hyundai är en prestandadivision likt BMW:s M eller Mercedes AMG. Den kan dock vara på gång.

 Hyundais motorsportchef Michel Nandan för australiensiska Drive.com.au bekräftat att en prestandaorienterad avdelning inom Hyundai är under uppbyggnad. Hyundai kommer att lansera en helt ny generation i20 år 2015 och på denna ska man bygga en ny WRC-bil och sannolikt även en gatanpassad prestandaversion som därmed blir den första produkten från Hyundais lite sportigare avdelning.

 Att Hyundai har sport i tankarna har vi märkt av sedan en tid tillbaka. Nuvarande i20 är snart färdigutvecklad som rallybil och i september invigdes Hyundais nya testcenter vid Nürburgring.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!