Hyundai Genesis

Hyundai pressar prestandatyskarna – på Nürburgring

I samband med bilsläpp har det blivit allt vanligare med en film från Nürburgring. Hyundai utgör numera inget undantag. Deras bidrag är snyggt och innehåller ett budskap till tyskarna – med hjälp från England.

Strax innan jul förra året avtäcktes nya generationen av Hyundais premiumvagn Genesis. Nu är det hög tid att marknadsföra modellen och Hyundai gör det på ett rätt snyggt sätt faktiskt.

Genesis, som är fullproppad av det senaste, är tänkt att konkurrera med de etablerade tyska premiumsedanerna som bjuder på både flärd och sport. För att visa att man menar allvar har Hyundai begett sig till tyskarnas hemmaplan, närmare bestämt Nürburgring.

 Där har man pressat nya Genesis på den två mil långa nordslingan, spelat in det hela och lagt på en berättarröst som levererar ett budskap till tyskarna – och alla andra för den delen:

 ”Remember when performance was reserved solely for germans. That was then. This is next.” vilket på svenska blir ”Minns när prestanda var reserverat enbart för tyskarna. Det var då. Detta är nästa.”

Hyundai passar samtidigt på att berätta att chassit har trimmats in och finjusterats med hjälp från Lotus, något som aldrig kan vara fel. Däremot berättar de inte det kanske mest intressanta, nämligen vilken tid det tog att ta sig ett varv runt den krävande banan.

Värstingversionen av nya Genesis har en 5,0 liter stor V8 på 425 hästkrafter som är kopplad till en åttastegad automatlåda som i sin tur binder ihop drivkällan med antingen bakhjulen eller alla fyra.

Om Hyundai har lyckats så bra som de vill framhäva återstår att se i ett eventuellt framtida test mot tyskarna. Tills dess tittar vi på filmen nedan och läser mer om nya Genesis här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!