Hyundai Santa Cruz klar för produktion

Hyundais läckra pickup Santa Cruz Crossover Truck som visades som koncept för två och ett halvt år sedan har av företagsledningen getts klartecken för produktion.

Hyundais monter på bilsalongen i Detroit i januari 2015 rönte stor uppmärksamhet. Anledningen var Santa Cruz Crossover Truck – en tuff pickup i konceptformat. Ett par månader efter salongen började det pratas om att pickupen kan vara aktuell för produktion och ytterligare två månader senare var beskedet att produktion är nära. Därefter har det varit mer eller mindre tyst i detta ämne.

Men nu kommer äntligen ett besked. Santa Cruz Crossover Truck är nämligen klar för produktion, sett ur ett godkännandeperspektiv. Den som levererar beskedet att företagsledningen har gett modellen grönt ljus är Hyundai America-chefen Michael J. O’Brien som har pratat med nyhetsbyrån Reuters.

Vad han inte levererade var en tidsram för när modellen kan tänkas komma ut på marknaden – den amerikanska. Om Hyundai Santa Cruz Crossover Truck är aktuell i Europa återstår att se.

Vad som också återstår att se är hur produktionsversionen ser ut. Vi hoppas att Hyundai inte avviker allt för mycket från konceptbilens hyllade former.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!