100226-hyundai-återkallar Foto: Copyright 2008 Dewhurst Photography All Rights Res

Hyundai stoppar nya Sonata

Hyundais nya generation Sonata har fått en tuff start. Nu har Hyundai utfärdat ett försäljningstopp i USA på grund av ett fel på framdörrarna. 47 000 bilar återkallas i USA och Sydkorea.

 Sydkoreanska Hyundai har beslutat att stoppa försäljningen av deras senaste modell Sonata (modellen kommer att heta i40 när den kommer till Europa) på den amerikanska marknaden. 47 000 bilar som redan har hunnit säljas av den helt nya modellen återkallas för att åtgärda ett fel i framdörrarnas låskonstruktion som kan göra att dörrarna inte går att stänga. 46 000 av de berörda bilarna finns i Sydkorea, drygt 1 000 har tillverkats i Hyundais Alabama-fabrik i USA. 

De bakre dörrarna har inte samma låskonstruktion och påverkas inte, men både förar- och passagerardörren kan behöva åtgärdas. Felet kan tyckas litet men enligt Hyundai är ett fel på dörrkonstruktionen alltid anledning till återkallning. Hyundais försäljning i USA har på senare tid gynnats av Toyotas bakslag och den skyndsamma återkallningen är sannolikt en försiktighetsåtgärd för att själva inte hamna i blåsväder. Under årets första månader har Toyota tvingats återkalla bortåt tio miljoner bilar världen över på grund av fel på golvmattor, gaspedaler, bromsar. Det har även rapporterats om fel på styrservon i Toyota Corolla och Toyota överväger en återkallelse för det eventuella felet.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!