Hyundai visar nya Genesis

Hyundai har släppt två bilder på nya generationen Genesis som väntas inom kort. Förutom ett nytt designspråk ska nya Genesis bjuda på högre säkerhet och bättre köregenskaper.

Det verkar som att Hyundai har för avsikt att premiärvisa nya generationen Genesis på bilsalongen i Tokyo om ganska exakt en månad. Varför skulle de annars visa två datorillustrationer nu som visar det mesta av den nya stora sedanmodellen?

 På bilderna får vi det första verkliga smakprovet på hur Fluidic Sculpture 2.0 – Hyundais nya designspråk – ser ut. Nyheterna är tydligast i fronten som domineras av en stor och upprättstående grill, inte helt olik Volvos gamla ”näsa”. Det går även att se vissa likheter med konceptbilen HCD-14 från i våras.

 Tillsammans med de två bilderna avslöjar Hyundai viss information om den kommande modellen. Man ska ha lagt stor vikt vid att bygga en starkare och vridstyvare chassistruktur. ATCC, Advanced Traction Cornering Control, är Hyundais namn på elektroniskt inställbara stötdämpare som ska göra nya Genesis roligare att köra. Den nya modellgenerationen ska dessutom kunna utrustas med Hyundais fyrhjulsdriftsystem HTRAC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!