Foto: Hyundai

Hyundais nya suv heter Bayon

Hyundai ska lansera en ny suv som ska vara mindre än populära Kona, den kommer nästa år och heter Bayon.

Hyundai meddelar att de har en helt ny suvmodell på gång för den europeiska marknaden. Storleksmässigt ska den placera sig i det nu mycket populära B-segmentet där Hyundai i nuläget saknar en suvmodell. Bayon, som den ska heta, blir instegssuven hos Hyundai och är en storlek mindre än storsäljaren Kona.
Hyundai lanserade nyligen en ny generation av i20 och Bayon kommer troligen att vara storleksmässigt jämförbar med denna. Kanske rentav en ersättare till förra generationens i20 Active som hade lite tuffare framtoning och högre markfrigång.

Namnet Bayon har Hyundai hämtat från staden Bayonne i sydvästra Frankrike, ett namn de tog för att signalera att detta är en bil avsedd för den europeiska marknaden.
Nya lillsuven kommer enligt Hyundai att lanseras under första halvan 2021. Några uppgifter gällande drivlinor delar de inte med sig av i nuläget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!