100215-hyundai-i-flow

i-flow – vad har Hyundai på gång?

Här är första bilden på i-flow Concept. Hyundais böljande konceptbil ska visas i Genève, men vad är det för bil? Hyundai säger att det är en kommande utmanare i D-segmentet som ska konkurrera med Mondeo, Insignia och Avensis.

 Hyundai har precis som koncernsyskonet Kia blivit allt mer vågade rent designmässigt. Hyundai visar inga tecken på att avvika från det spåret, konceptbilen i-flow som ska visas i Genève i mars är tydligt formgiven enligt Hyundais designspråk ”Fluidic Sculpture”.

Hyundai bjuder nu på en första designskiss som visar i-flow, dessvärre säger den inte så mycket om vad det är för bil. Enligt Hyundai är i-flow en förhandstitt på den kommande sedanmodell som ska utmana bilar såsom Ford Mondeo, Opel Insignia, Toyota Avensis och Citroën C5 i D-segmentet. Hur denna D-segmentsbil förhåller sig till nya Sonata, eller i40 som den ska heta när den snart kommer till Europa, är oklart. Det viskas dock om att i-flow är en hybridversion av i40.

De flödande karossformerna har ritats av Hyundais europeiska designers i Rüsselsheim och kemiföretaget BASF har bidragit med nya lättviktsmaterial och solceller i taket. Mer information om Hyundai i-flow blir tillgänglig den 2 mars när konceptbilen visas upp på mässgolvet i Genève.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!