I morgon blir Statoil Circle K

Med start imorgon kommer samtliga Statoil-stationer att byta namn, hädanefter är det Circle K som gäller.

2012 sålde Statoil sin majoritetsandel i Statoil Fuel & Retail till det kanadensiska bolaget Couche-Tard. Enligt avtalet har de nya ägarna rätt att använda varunamnet Statoil fram tills 2021, men väljer redan nu att byta namn på samtliga 2 300 stationer i Sverige

.Med start 3 maj kommer man att börja plocka ned Statoil-skyltarna och vi får börja vänja oss vid att stanna på Circle K-mackar hädanefter, om du inte tankar hos en annan kedja det vill säga.Den första stationen att få det nya namnet är den i Länna söder om Stockholm, och därefter kommer alla stationer att successivt att få sina skyltar utbytta. Med varumärkesbytet kommer de även att fokusera mer på snabbmat än tidigare.– Statoil är ett starkt varumärke. Vår utmaning blir att skapa ett lika starkt varumärke på kort tid. Jag tror att sköter vi det här rätt har vi en möjlighet att behålla våra trogna kunder, men samtidigt nå en ny målgrupp i yngre personer och kvinnor. Det blir lättare att ta till sig butiksutbudet med Circle K. Statoil signalerar oljebolag, säger Johan Backman, marknadschef hos Circle K i en intervju med Resume.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!