Indiens första supersportbil ska byggas i Skandinavien

Indiens mest kända bil är i dagsläget Tata Nano. I framtiden kan det vara en supersportbil som får leva med kändisskapet, trots att Mean Metal Motors M-Zero är tänkt att byggas i Skandinavien.

Ett indiskt företag med den något fåniga namnet Mean Metal Motors har bestämt sig för att bygga en supersportbil vid namn M-Zero. Det är den vi ser på bilder i galleriet nedan som även innehåller ett par andra prototypskisser.

M-Zero är tänkt att bli Indiens första supersportbil, men så värst mycket indiskt kommer det inte att finnas i den. Utvecklingen sker nämligen framför allt i Europa. I Italien och Portugal finns företagets designteam, i Storbritannien finns teamet som är ansvariga för analyser och simuleringar, och i hemlandet Indien ansvarar ett team för bilens aerodynamik, drivlina och elektronik.

Slutligen är det tänkt att M-Zero ska byggas i något av de skandinaviska länderna. Så fort Mean Metal Motors fått ihop 60 miljoner kronor ska de sätta ihop den första rullande prototypen.

Företaget ser framför sig hur Mercedes ska förse dem med AMG:s biturbo-V8 på 4,0 liter och om det inte fungerar letar de efter en V10-maskin utan överladdning. Omkring 500 hästkrafter ska den mittmonterade maskinen leverera, oavsett vilken variant det blir. Men det är inte allt. Precis som de senaste modellerna från Europas alla stora supersportbilstillverkare ska M-Zero också ha elmotorer. Tillsammans ska hybriddrivlinan pressa ur sig över 800 hästkrafter. 0-100 km/h sägs gå på under tre sekunder och toppfarten ska ligga över 320 km/h.

Mean Metal Motors uppger också att M-Zero ska innehålla unik teknik som hämtat inspiration från de snabbare vattenlevande djuren. Det låter minst sagt märkligt, lika märkligt som utseendet.

Nu återstår det att se om M-Zero någonsin blir verklighet och om den i så fall kommer att byggas i Danmark, Norge, Sverige eller kanske Finland, beroende på hur man ser på begreppet Skandinavien.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!