Infiniti Emerg-E Concept

Infiniti Emerg-E Concept – miljösportbil med mittmotor

Genèvesalongen närmar sig med stormsteg. En av de förmodligen läckraste och mest uppseendeväckande bilarna där blir Infinitis sportbil Emerg-E Concept. Är du miljövän och börjar ilskna till? Lugn och fin, Infiniti har haft miljön i tankarna och mittmonterat en elmotor.

Egentligen vet vi inte så mycket om detaljerna kring tuffa Infiniti Emerg-E Concept som ställs ut på Genèvesalongen om en dryg vecka. Bilderna får mer eller mindre tala för sig själva. Det vi ser är en linjeskön sportbil som nästan känns mer italiensk än japansk. Hade det inte varit för Infinitis typiska utformning av grillen hade man nog kunnat lura en och annan.

 Det som är känt i dagsläget är att, precis som bilens former mår bäst av, man har gömt en mittmotorkonstruktion under karossen. Och det är inte vilken drivlina som helst. Motorn utgörs av en elektrisk sådan som får förlängd räckvidd med hjälp av en förbränningsmotor. Alltså en liknande konstruktion som vi hittar i Chevrolet Volt och Opel Ampera som kort och gott kallas EREV (Extended Range Electric Vehicle).

 Infiniti vill helt enkelt visa att bilar med miljön i tanken inte behöver vara tråkiga och annorlunda. Om sedan Emerg-E går från koncept till verklig bil är en annan historia. Vi får ju hoppas om inte annat.

 Mer information kring detta läckra koncept om några dagar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!