070322_infinity

Infiniti G37 Coupé redo för Europa

I april är det premiär för Infinitis nya G37 Coupé. Då visas den på bilmässan i New York. Med 330 hästkrafter under huven ska G37 Coupé ta upp kampen med bland annat BMW 335i Coupé.

Här är Infinitis efterföljare till populära G35. Denna gång blir det en ännu mer linjeskön coupémodell och den nya beteckningen är G37. Den sexcylindriga v-motorn är nu uppborrad till 3,7 liter, därav sifferkombinationen. Motorn utvecklar 330 hästkrafter vilket är mer än vad både BMW 335i (306 hk) och kommande Audi A5 3,2 (265 hk) levererar. Precis som tidigare fortsätter Infiniti med drivning på bakhjulen och kraften går via sexväxlad manuell låda eller femväxlad automat.

Den som gillar föregångarens design lär inte bli besviken på G37. Vid en första anblick kan de se snarlika ut. Tittar man lite mer noggrant så ser man att Infinitis designers har lagt ner mycket tid på att försköna bilen. Formerna är kurvigare och ger ett mer kraftfullt och gediget uttryck. Allt för att följa Infinitis identitet som de valt att kalla ”Vibrant Expression”.

Med G37 är det meningen att Infiniti, som hittills endast sålts i amerika, ska slå sig in på den europeiska marknaden. Här ska man ta upp kampen med de främsta modellerna i klassen. Märket är tänkt att introduceras med ett brett återförsäljarnät i Europa under nästa år. G37 kommer att lanseras i USA under sommarens andra hälft. Vi på denna sida av Atlanten får vänta till början av 2008, om man nu inte väljer att privatimportera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!