100817-infiniti-ipl-g-coupe Foto: © Toshi Oku 2010

Infiniti IPL G Coupé först ut i Infiniti Performance Line

Nissans premiummärke Infiniti vill konkurrera med de bästa. Men för det krävs en prestandadivision som svar på AMG och M. Därför lanserar Infiniti nu IPL och först ut med IPL-trimning blir G Coupé.

 Mercedes har sitt AMG, BMW har sitt M, Audi har sitt quattro och Lexus har sitt F. Alla de stora premiumtillverkarna har en egen prestandadivision som vässar standardbilarna till sportbilsutmanare. Nu har även Infiniti en bokstavskombination. IPL står för Infiniti Performance Line och är de tre bokstäver som kommer att användas för att markera de lite sportigare versionerna av Infinitis modeller.

Den första modellen som får IPL-beteckningen är Infiniti G Coupé. IPL G Coupé kommer att skiljas från en vanlig G Coupé genom en ny och betydligt hungrigare frontspoiler, kraftigare sidokjolar, spoiler på bakluckan, kromade utblås och grålackerade 19-tumsfälgar med Bridgestone-däck. Inne i kupén består IPL-trimningen av läderklädsel med röda sömmar, aluminiumdekorinlägg, Bose-stereo, GPS-navigation, backkamera och taklucka, eller ”moonroof”, som Infiniti vill kalla det.

Under huven händer det dessvärre inte lika mycket. Infinitis motortekniker nöjer sig med att höja effekten på den 3,7 liter stora V6-motorn med 18 hästkrafter till 353 totalt vid 7 400 r/min. Vridmomentet höjs med 8 newtonmeter till totalt 374 vid 5 200 r/min. IPL G Coupé har dessutom ny sportfjädring som är 20 procent styvare fram och 10 procent styvare baktill. För att ytterligare förhöja sportkänslan förses G Coupé med sportstyrning, större bromsar och diffbroms.

Infiniti finns sedan ett drygt år tillbaka även på den europeiska marknaden men räkna inte med att IPL G Coupé tar steget över från andra sidan Atlanten. Amerikanska köpare kan däremot beställa sina exemplar från och med december.

Test och provkörningar

Infiniti

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr