Infiniti JX Concept – världspremiär

Infiniti visar för första gången upp sin konceptbil JX Concept på bilutställningen Pebble Beach Concours d’Elegance i Kalifornien.

Ininiti JX Concept ser ut att vara färdig att börja tillverkas när som helst men är alltså bara en försmak på vad som komma skall om två år. De som vill se den färdiga JX får hålla sig till bilsalongen Los Angeles Auto Show i november i år.

Den sjusitsiga suven kommer drivas av en V6-motor men än är inget sagt om varken effekt eller förbrukning. Drivning kommer ske på antingen framhjulen eller med fyrhjulsdrift. Växellåda ska vara en steglös CVT-låda med sportläge.

Infiniti lyfter även fram att JX kommer få 14 högtalare från Bose och att JX får en säkerhetsbroms som slår till om bilen upptäcker att man håller på att backa in i något.

Infiniti är väldigt säkra på bilen som de kallar för ”ett djärvt alternativ till de många olika vaniljsmakerna” bland sina konkurrenter. De förutspår att JX i produktionsutförande kommer få klassledande utrymme, vilket bland annat tillåter den tredje bänkraden med stolar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!