100706-infinitisportcoupé

Infiniti laddar för liten sportcoupé i Europa

Nissans lyxmärke Infiniti har tagit steget över till Europa. I sin fortsatta satsning på vår kontinent ser det nu ut som att de ska utveckla en liten sportig coupé – med framhjulsdrift.

Lexus tyckte att Audi och BMW härjade för fritt i Europa med A3 respektive 1-serie. Därför presenterade de i Genève i våras hybridbilen CT 200h som ska ta upp kampen med de båda storsäljarna i ”premiumgolfklassen”.

Nu ser det ut att vara en annan japan på väg in som inte är helt förtjust i att européerna har fritt spelrum. Enligt brittiska Autocar tänker Infiniti utveckla en liten sportcoupé med siktet inställt på de båda ovan nämnda modellerna från Audi och BMW (i tredörrarsutförande) samt Mercedes sportcoupé CLC. Infiniti vill alltså ge sig in på den europeiska marknaden för kompakta premiumbilar, något som inte är helt lätt alltid.

Enligt Autocars källor ska bilens linjer vara åt coupéhållet samtidigt som bilen ska vara lika praktisk som en tredörrars halvkombi. Formatet ska bjuda på något helt nytt sägs det.

Dessutom berättas det att tanken är att ge denna nya modell framhjulsdrift, vilket i mångas öron inte låter speciellt premium. Men som källorna säger – ”en bil kan vara framhjulsdriven och fortfarande bjuda på körglädje, det har BMW visat med Mini”.

Skulle så bli fallet blir nya sportcoupén Infinitis enda framhjulsdrivna modell i programmet.

Rent designmässigt sägs bilen låna en hel del former från den vackra konceptbil som Infiniti visade upp på Genèvesalongen förra året, nämligen Essence (bilden ovan). Bland annat är det de vackra c-stolparna som kommer att föras över från Essence.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!