091009-infiniti-m35-hybrid

Infiniti M35 Hybrid utmanar Lexus

Lexus har hittills fått härja tämligen ostört på marknaden för premiumbilar med hybriddrift. Det blir det snart slut på för nu berättar Infiniti om sina planer att lansera en hybridversion av sin M-modell.

 Det har blivit dags för den tredje generationen Infiniti M att ge sig ut på marknaden. Infiniti M, eller Nissan Fuga som den heter borta i Japan, premiärvisades På bilutställningen Pebble Beach Concours d'Elegance i Kalifornien i somras och nu avslöjar Infiniti att M-modellen kommer i hybridutförande. Infiniti M35 Hybrid blir den första hybridbilen i premiummärkets 20-åriga historia.

När M35 Hybrid ansluter resten av modellutbudet 2012 blir den även den snålaste och renaste bilen som någonsin har byggts av Infiniti. Japanerna talar högt och brett om det nya hybridsystemet som består av en 3,5-liter stor V6-motor, en elmotor och laminerade litiumjonbatterier (Li-ion). De laminerade batterierna är lika stora som konventionella batterier men ska ge dubbelt så mycket effekt. Bilen ska kunna köras enbart med hjälp av elmotorn under kortare sträckor och Infiniti säger sig ha strävat efter att skapa ett system med linjär prestanda och en direkt känsla. Elmotorn jobbar mesta tiden som generator och laddar batterierna, men när maximal acceleration krävs går den in och stöttar bensinmotorn.

Den som inte orkar vänta på att M35 Hybrid ska premiärvisas här i Europa kan skynda över till Tokyo där Nissan kommer att visa systerbilen Fuga Hybrid i slutet av månaden. Tredje generationen Infiniti M, som utöver M35 Hybrid inkluderar M37 och M56, blir den första som ska säljas världen över. Det blir alltså inte bara amerikanerna som kan se fram emot ett hybridkrig i den större skolan, även vi européer kommer att kunna ställa M35 Hybrid mot värsta konkurrenten Lexus GS450h. Därutöver utlovar Infiniti en högpresterande dieselversion av V6-motorn. 

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!