Infiniti Q30 officiell – utmanar 1-serie

Nissans premiummärke Infiniti kan inte stilla se på när de tyska konkurrenterna tar en allt större marknad för kompakta bilar som BMW 1-serie, Mercedes A-klass och Audi A3. Här är japanernas svar – Q30 Concept.

Som de flesta andra nyheter som blir officiella nu i dagarna är det den stora bilsalongen i Frankfurt som hägrar för Infiniti, Nissans mer premiuminrikade division. I Infiniti-montern kommer huvudnumret att heta Q30 Concept – en kompakt premiumbil i koncepttappning. Infiniti vill nämligen också vara med och dela på den kaka som redan äts av BMW 1-serie, Mercedes A-klass, Audi A3 och Lexus CT. Dessutom hoppas man att Q30 ska locka yngre köpare till märket.

Designen på Q30 anknyter till det vi har sett på flera andra konceptbilar från märket på senare tid, och Infiniti hävdar att bilen kombinerar stilelement från tre olika karossformer – coupé, crossover och halvkombi. Riktigt vad man vill säga med det vet vi inte, i våra ögon ser bilen ut som en ganska typisk premiumgolfklassare, om än en stilfull sådan. Nåväl.

Infiniti har inte släppt någon information om vad som döljer sig under huven på Q30 Concept, och än mindre har de sagt om den tekniska specifikationen för den kommande produktionsmodellen. Vi lär få anledning att återkomma helt enkelt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr