Infiniti Q60 Concept visas upp innan premiären

Konceptbilen Infiniti Q60 visas upp innan premiären på bilsalongen i Detroit nästa vecka. En riktigt linjeskön sportcoupé.

I oktober förra året fick vi se fyrdörrarscoupén Q80 Concept på bilsalongen i Paris. Q60, som kommer att visas upp under bilsalongen i Detroit nästa vecka, bär många likheter som denna men ger oss en tydligare bild av hur produktionsversionen kommer att se ut.

Till skillnad från Q80 Concept som är tänkt att konkurrera med bland annat Porsche Panamera

 är Q60 Concept en något mindre tvådörrars sportcoupé. Fälgarna är 21-tummare med jetturbinliknande utformning, bakom framhjulen syns stora gälar för att leda ut kylluften. Sidolinjerna leder till en slank bakdel med dubbla utblås som kröns av en liten ankstjärtsspoiler på bakluckan.I kupén påminns vi åter igen av syskonkonceptet Q80, quiltad läderklädsel i två toner blandat med kolfiberpaneler och borstad aluminium. Vad som sitter under huven avslöjar Infiniti inte i nuläget, men vi får troligtvis veta mer under nästa vecka. Produktionsversionen av Q60 Concept kommer troligen att börja tillverkas någon gång under 2015.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!