Infiniti smygvisar QX30 Concept – baserad på Mercedes GLA

I Genève nästa månad ska Infiniti visa upp ”terrängversionen” av Q30, med andra ord QX30. Det handlar emellertid inte om en bil färdig för produktion utan om en konceptbil.

Hösten 2013 visade Infiniti i Frankfurt upp konceptbilen Q30 Concept, en ny och premiumbetonad golfklassare. Just Q30 kunde vi visa spionbilder på för ett par månader sedan, ett tecken på att produktionsversionen sannolikt lanseras senare i år.

Q30 är tekniskt sett syskonbil med Mercedes A-klass då plattformen är densamma hos de båda modellerna. Precis som A-klass har ett lite mer terrängdugligt syskon i GLA får Q30 en motsvarighet i QX30. Det är den, i konceptutförande, som Infiniti ska visa på bilsalongen i Genève om en knapp månad. QX30 är med andra ord syskonbil till Mercedes GLA.

Förutom samma teknisk plattform kommer QX30 också att dela drivlinor med Mercedes, det vill säga en handfull olika fyrcylindriga motorer som drivs med bensin eller diesel. Mercedes 360 hästkrafter starka AMG-maskin lär dock inte ta plats i Infinitis GLA-variant.

Infiniti beskriver QX30 Concept som ”designvisionen som kommer att inspirera till en ny kompakt premium-crossover som riktar sig till en ny generation av premiumkunder”.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!