Infiniti visar avslöjande bild på QX30

Infiniti delar med sig av ännu en bild på nya Mercedes GLA-baserade suven QX30 Concept.

För lite drygt ett år sedan visade Infiniti upp konceptbilen Q30 på bilsalongen i Frankfurt. Då i form av en halvkombi som var tänkt att konkurrera med bilar som BMW 1-serie och Mercedes A-klass.

I början av februari släppte Infiniti en bild på nya konceptbilen QX30, något högre än Q30 och en bil som placerar sig i samma segment som BMW X1 och Mercedes GLA, en kompakt suv med andra ord. Inte så konstigt med tanke på den senaste tidens suv/crossover-trend.

Nu några veckor innan den officiella premiären i Genève släpper Infiniti ytterligare en bild som nu avslöjar lite mer om modellen. QX30 är cirka 30 millimeter högre än konceptsyskonet Q30 och båda baseras på Mercedes MFA-plattform, alltså samma som Mercedes A-klass och GLA. Enligt uppgift planerar Nissan-ägda Infiniti att lansera både Q30 och QX30 senare i år.

Konceptbilen rullar som hos de flesta konceptbilar på gigantiska fälgar, i detta fall 21-tummare. QX30 har även panoramaglastak, kolfiberdetaljer längs de nedre delarna av karossen och hasplåtar. Det sistnämnda är dock mest för syns skull och kolfiberdetaljerna lär vi inte få se på produktionsversionen.

Utöver plattformen som delas med Mercedes A-klass kan vi även förvänta oss att Infiniti-bilarna även kommer att dela drivlinor med Mercedes. Alltså fyrcylindriga bensin och dieselmotorer.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!