Foto: Copyright 2013

Infiniti visar konceptet Q30 i Frankfurt

På Frankfurtsalongen visar Infiniti konceptbilen Q30 som är en förhandstitt på en kommande kompakt modell från Nissans premiummärke. Infinitis ”Director of Performance” Sebastian Vettel har varit med vid utvecklingen.

Kanske har du missat det men förutom att köra Formel 1 för Red Bull är Sebastian Vettel numera även Director of Performance hos Infiniti. Vad det följer för arbetsuppgifter med titeln vet vi inte riktigt men Infiniti har visat flera bilder där Vettel är i närheten av olikaInfiniti-modeller. När konceptbilen Q30 ställs ut på bilsalongen i Frankfurt får vi ett första smakprov på vad Vettel gör.

Sebastian Vettel är Director of Performance hos Infiniti.

Q30-konceptet är nämligen en förhandstitt på en kommande Infiniti-modell som inte bara blir märkets minsta hittills utan även den första som har utvecklats med Vettel i rollen som Director of Performance. Med Q30 vill Infiniti ge sig in i nya segment och det får man tolka som att de vill åt kakan som just nu äts av Audi A3, BMW 1-serie och Mercedes A-klass.

 Denna första skiss av Q30 visar typiska Infiniti-former, vi känner särskilt igen den speciella C-stolpen, men Q30 är den första modellen som designas av nya designchefen Alfonso Albaisa.

 – Q30 är slank, snygg och förförisk. Snabba kattdjur som geparder har ett slankt och lätt steg. Det är nästan som om de flyter fram. Det är vad vi siktar på med Q30-konceptet, säger Albaisa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr