090218-infiniti-koncept

Infiniti visar nytt flaggskepp i Genève

Nissans premiummärke Infiniti är än slå länge en riktig gröngöling på Europamarknaden. På den stundande bilsalongen i Genève är det viktigt för Infiniti att visa upp sig från sin bästa sida, och de ska göra det i form av ett helt nytt koncept.

 Nissan har gett sin premiumdivision Infiniti en tuff uppgift. Infiniti har haft stora framgångar på hemmamarknaden och inte minst i USA, men nu är det dags att ta sig an Europamarknaden. De första Infiniti-bilarna kom till Europa i oktober förra året, men här i Sverige väntar vi fortfarande. Snart är det dags för bilsalongen i Genève, och där har Infiniti för avsikt att imponera på de europeiska bilköparna.

Infinitis monter ska prydas av en helt ny konceptbil som ska ”fånga essensen av Infiniti”. Enligt japanerna kan vi vänta oss ett dramatiskt koncept som dessutom är ett smakprov på vad som komma skall. Förmodligen har Infiniti en ny flaggskeppsmodell på gång i form av en coupé som storleksmässigt placerar sig ovanför G37 Coupé. Än så länge får vi nöja oss med en så kallad teaserbild på konceptet. Bilden visar vad som ser ut att vara en mycket läcker C-stolpe på en coupé. Till sin hjälp i utvecklingsarbetet med konceptet har Infiniti haft Luis Vuitton som även har specialdesignat ett bagageset som ska matcha konceptbilen.

Bredvid den nya konceptbilen ska Infiniti även visa G37 Cabriolet för första gången på europeisk mark. Det verkar därmed som att Infiniti slutligen har bestämt sig för att saluföra cabrioletmodellen även i Europa, vilket inte varit helt klart tidigare.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!