Inga hybrider eller elbilar från Seat innan 2020

Du läste rätt, under innevarande årtionde kommer vi inte att få se några hybridmodeller eller elbilar från spanska Seat.

Snart har var och varannan biltillverkare hybrid- och elbilar i sitt utbud, men inte Seat. Trots att den spanska biltillverkaren har teknik för elektrifiering ”i huset” (i form av Volkswagen) har de inga planer på att elektrifiera sina bilar. Enligt Seats vd Jürgen Stackmann finns det för närvarande noll intresse för eldrift i bilar med Seat-emblem, det berättar han för brittiska Auto Express.

Först nästa årtionde, från 2020 och framåt, kommer Seat att introducera eldrift då det är vad EU vill. Till dess ligger fokuset på märkets 1,0-liters TSI-bensinmotor med tre cylindrar och gasdrift (TGI inom VW-koncernen).

– Vi tror att vi kan nå 2020 utan att ha en massa elektriska framdrivningssystem, säger Stackmann.

När Seat väl känner sig redo för att deltaga i elektrifieringen lär de få fungerande teknik serverad på silverfat. Audi och Volkswagen har redan kommit en bit på vägen och om fem år finns det ännu fler modeller med förhoppningsvis betydligt bättre teknik än den som finns i dag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!