080325-bentley-diesel-nej

Inga planer för diesel hos Bentley

Trots förra månadens uttalande av Bentley så finns det inga som helst planer på att införa dieselmotorer i bilmärkets modellprogram. Det finns helt enkelt inget kundunderlag i dagsläget.

För en dryg månad sedan berättade Bentleys marknadschef Adrian Hallmark för holländska AutoTelegraaf att man börjat gå omkring i dieseltankar på företaget. Han sa att lågvarviga motorer med högt vridmoment skulle sitta perfekt i deras bilar.

Men hur det nu blir med dieselspisar i Bentleys lyxvagnar låter vi vara osagt, eftersom de senaste rapporterna från företaget berättar att det inte finns något sådant inplanerat inom närmsta överskådliga framtid. Anledningen är att diesel-efterfrågan hos företagets kunder är mer eller mindre obefintlig samtidigt som Bentleys största marknad, USA, fortfarande föredrar bensin långt framför diesel, även om en viss förändring börjar skönjas.

Nya hårdare utsläppsregler är i antågande i både USA och Europa vilket kan få Bentley att tvingas övergå till dieselmotorer tidigare än vad de själva vill.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!