Foto: Robin Törnros / Teknikens Värld

Inga tvådörrars-Jeep Wrangler i Europa efter 2022

Jeep kommer inte sälja några tvådörrarsversioner av klassiska Wrangler i Europa efter 2022, bekräftar en talesperson för företaget. Företaget kommer i stället enbart satsa på laddhybriden Wrangler 4xe.

Stellantis riskerar att göra många fans av den traditionella Jeep Wrangler med två dörrar besvikna med sitt senaste besked, åtminstone om de bor i Europa. Man har nämligen meddelat att man inte längre kommer sälja just den versionen på kontinenten efter 2022. Orsaken är att man vill sänka sin koldioxidutsläpp och fokusera på laddhybriderna i stället.

Den kortare hjulbasen på tvådörrarsversionen gör att det inte finns nog med plats för en hybriddrivlina och modellen kommer i stället enbart med en fyrcylindrig, turboladdad bensinmotor på 2,0 liter. Med undantag för Storbritannien som inte får någon högerstyrd laddhybrid, kommer Jeep endast sälja Wrangler 4xe med fyra dörrar i Europa.

Versionen med två dörrar importeras från Stellantis fabrik i Toledo, Ohio och stod för runt 30 procent av försäljningen i Europa. Den faller i stället på sina utsläppssiffror där den tvådörrars-variant med lägst utsläpp släpper ut 243 gram per kilometer, vilket kan jämföras med laddhybridmodellen som endast släpper ut 79 g/km.
Det återstår att se om Jeep Wrangler 4xe är tillräckligt bra för att och tillräckligt mycket Jeep för att tillfredsställa alla kunder, gamla som nya.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!