080703-saab-93-rabatt

Ingen mer personalrabatt på Saab 9-3

På den amerikanska sidan har GM-anställda en viss procentsats i rabatt vid köp av koncernens bilar. På grund av de tuffa ekonomiska tiderna tar GM nu bort personalrabatten på Saab 9-3.

I USA får de anställda vid GM en rabatt på sju procent vid köp av en ny Saab 9-3. Nu har Detroit-företaget dock meddelat att från och med årsmodell 2009 försvinner rabatten. Anledningen är den svaga dollarn.

– Vår verksamhet är under ganska hårt tryck för närvarande. En av anledningarna till detta är den svaga dollarn jämfört med euron och 9-3 byggs i Europa. Beslutet är för att skydda lönsamheten på våra fordon, berättar Jan-Willem Vester, Saab Automobile USA Corporate Communications, för Automotive News.

GM-anställda kommer fortfarande vara berättigade till rabatter på Saab 9-5 med anledning av att modellen säljer i betydligt lägre volymer i USA.

Fler bilar som tillverkas utanför USA:s gränser kan komma att gå samma väg som Saab 9-3 berättar källor inom GM för Automotive News. Exempel på bilar där personalrabatten kan försvinna är Saturn Astra och Chevrolet Aveo.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!