061009_lambo

Ingen ny Miura från Lamborghini

Lamborghini Miura, en riktig klassiker från sin tid, visades i vintras som ett nytt och uppfräschat koncept. Då verkade det som att den skulle gå i produktion men nu säger Lamborghini nej.

Retrodesign är häftigt och det är inne. Helt klart har det varit årets fluga på bilsalongerna och flera av dem blir också riktiga bilar. Lamborghini Miura var det kanske häftigaste konceptet, ett av de mest omtalade och kanske den som folk mest ville se som en riktig bil.

Nu säger tyvärr Lamborghinis vd Stephan Winkelmann att det inte blir någon Miura.

- Vi är inte här för att göra retrobilar, inte ens i begränsade utgåvor och därför blir det ingen Miura, sa han till brittiska ”Car Magazine”.

– Lamborghini ska vara ett extremt märke som alltid är ledande i sitt segment och därför lägger vi hellre tid och pengar på det än på retrodesign, sa Winkelmann.

Han lät samtidigt meddela att det med högsta sannolikhet kommer att dyka upp varianter på Gallardo och Murciélago på kommande spionbilder, men även att helt nya modeller som en suv byggd på samma plattform som Audis kommande crossover Q5 är på gång. Men på äkta Lamborghinimanér blir den lägre, bredare och ”fetare” än resten av segmentet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!