Ingen retrodesign på nästa Mustang

Nästa Ford Mustang kommer påminna mer om konceptbilen Evos och nya Mondeo snarare än de gamla muskelbilsklassikerna från 60-talet.

Ford kommer överge den klassiska muskelbilslooken till nästa generation Mustang, enligt källor till Wall Street Journal, skriver Auto News. Enligt källorna jobbar man i nuläget på en slags hybrid mellan konceptbilen Evos och den nuvarande modellens 60-talslook.

 Enligt källorna som sett bilen kommer Mustang behålla sitt karaktäristiska underbett från nuvarande generationen även om bilen överlag mer kommer att likna Ford Evos som i sin tur lånade drag till nya generationen Ford Mondeo.

 Anledningen till ändringen i designfilosofi är att den nuvarande målgruppen håller på att bli för gammal. Med nästa generation Mustang vill man tilltala 80- och 90-talisterna som år 2020 kommer utgöra 40 procent av marknaden som tänker köpa ny bil.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!