Foto: Glenn Lindberg

Ingen suv för Ferrari

Allt fler sportbilstillverkare börjar tillverka suvar, men Ferrari tar starkt avstånd från karosstypen. ”Då måste du skjuta mig först” säger Sergio Marchionne.

Biltillverkare som Jaguar, Maserati och även Lamborghini följer den senaste trenden med suvar, de förstnämnda med sin F-Pace och Maserati med sin kommande Levante. Men mest otippat är nog Lamborghini som kommer att presentera sin Urus inom något år. Ferrari gör dock klart, en gång för alla att de inte kommer att lansera någon suvmodell.

”Då måste du skjuta mig först” svarar företagets vd Sergio Marchionne på frågan om de planerar en lansering av en sådan modell.

Marchionne har även tidigare tagit avstånd från karosstypen och klargjort att de inte heller kommer att bygga någon fyrdörrarsmodell. Ferraris enda fokus är enligt honom att endast bygga tvådörrars sportbilar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!