Ingen turbomatad Lamborghini på tio år

Längtat efter en Lamborghini med turbomatning? Då ser det ut som att du kan få komma att vänta länge. Stephan Winkelmann, vd för sportbilsmärket, säger att ingen sådan kommer på i alla fall tio år.

En Lamborghinimodell med turbo under huven är något som många Lamborghini-entusiaster har varit oroliga för, men i dagens läge med downsizing-trend och allt striktare miljökrav har ändå en viss ryktesspridning funnits. Särskilt vad gäller nästa generation av Lamborghinis "mindre" modellserie Gallardo.

Nu dementerar dock Stephan Winkelmann, som är vd för det Sant'Agata-baserade sportbilsföretaget, att någon sådan är på gång. Inte på det närmsta decenniet kommer vi att få se en turboladdad Lamborghini säger han. Detta betyder att arvtagaren till Gallardo, som är planerad att dyka upp inom ungefär två års tid, inte kommer att få någon turbomatad motor.

Intressant nog innebär det en skillnad mot syskonmodelleb Audi R8, som enligt ihärdiga rykten är på gång att få en mindre och turboladdad motor. Av allt att döma kommer alltså inte Lamborghini att dela det motoralternativet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!