Hyundai Intrado Concept

Intrado är Hyundais tolkning på flygplansvingen

För några dagar sedan rapporterade vi att Hyundais nya konceptbil Intrado läckt ut, nu släpper Hyundai officiell information.

Intrado, vars namn syftar på undersidan av en flyplansvinge, är en lättviktskonstruktion i kolfiber och lättmetall som enligt Hyundai ska ”förändra hela det sätt som bilar tillverkas på”. Konstruktionen består av en central kolfiberram som möjliggör att karossens paneler kan tas fram i material som annars inte skulle kunna användas vilket ger designern nya möjligheter, därav den vågade designen.

Drivlinan i Intrado är baseras på bränsleceller för vätgas och ät kopplat till ett litiumjon-batteri på 36 kWh. Enligt Hyundai tankas Intrado fullt på ett par minuter och en full tank ger en räckvidd på 60 mil men vatten som enda utsläpp. Tack vare den lätta konstruktionen och en högre effektivitet i drivlinan ska Intrado bjuda på en underhållande körupplevelse.

Enligt chefsdesignern Peter Schreyers speglar Intrado ”en öppenhet och en vilja att förnya varumärket Hyundai”. En vilja som också syns med nya designstudien PassoCorto.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!