060825_vw_iroc Foto: Volkswagen / Abdruck fuer Pressezwecke honora

Iroc - nygammalt koncept från Volkswagen

För 33 år sen på Genèves bilsalong hade Volkswagen med sig en kompakt, sportig och relativt billig coupé. Den hette Scirocco och gjorde succé men försvann. Nu är den tillbaka i modern konceptform och kallas för Iroc.

VW Iroc är – precis som Scirocco var på sin tid – en mycket iögonfallande bil. För att vara Volkswagen är det väldigt djärv design med ordentligt sportiga linjer, sportig interiör och mycket kolfiber. Det är en ren sportbil mer än en traditionellt sportig coupé. Den är fyrsitsig och har, enligt Volkswagen, verkligen plats för två vuxna passagerare i baksätet. 4 240 mm lång och 1 800 mm bred bör ge hyfsat med plats och bagageutrymmet ska ta 300 liter.

Precis som med Scirocco så är syftet ganska enkelt att förklara. En snygg, sportig bil som är rolig att köra men framförallt så har vanliga människor råd med den. Och det kanske viktigaste är att den, om intresse finns, kommer serietillverkas. Troligt är att det finns intresse och den skulle då nå försäljningshallarna i slutet av 2008.

Motorn blir en TSI-motor, samma typ som används i dagens Golf GT men något starkare. 210 hk gör den antagligen till en riktigt rolig leksak med DSG-växellåda som standard.

På Paris bilsalong kommer vi få se Volkswagen Iroc på riktigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!