100706-jackpot italienska

Jackpot för italienska bilister

Det brukar oftast handla om utgifter när man tar sig från A till B med bil, räknat på bränsle, slitage och lite annat. Men för ett okänt antal italienska bilister tidigare i dag blev bilturen rena vinstresan.

Det var på motorvägen A14 utanför Foggia i södra Italien som en lastbil full med mynt av valörerna en och två euro råkade ut för en punktering på ena däcket. Resan mot Bari längre söderut tog abrupt slut då föraren förlorade kontrollen över fordonet och rammade en bil för att sedan stanna mot mitträcket. Skåpet, där alla mynt höll hus, gav vika för de enorma krafterna och lådorna med mynten likaså. Mynten spred sig över hela vägbanan.

De italienska bilisterna fattade genast galoppen och tvärnitade, stannade sina bilar, riskerade sina liv på motorvägen och började samla på sig mynt.

Totalt låg det två miljoner euro, motsvarande 19,3 miljoner kronor, på vägbanan. De snabbtänkta och klåfingriga bilisterna lyckades samla på sig minst 10 000 euro (närmare 100 000 kronor) innan polisen kom till platsen.

I lastbilen befann sig två personer, så även i bilen som rammades av lastbilen. Men ingen av de bilister som stannade brydde sig om dem. De hade bara en sak i huvudet – pengar. Lyckligtvis skadade sig ingen i de båda fordonen allvarligt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!