Jaguar C-X16

Jaguar C-X16 snart i produktion?

Jaguar utan en sportbil, det är som Porsche utan 911. Så formulerade sig Jaguars varumärkeschef Adrian Hallmark under en intervju. Det öppnar upp för en möjlig produktion av läckra C-X16.

Jaguar måste ha en sportbil i sin uppställning inom kort för att inte hamna på efterkälken. Enligt Jaguars Adrian Hallmark står i så fall valet på läckra C-X16 som visades som koncept på Frankfurtsalongen förra hösten. Inom en snar framtid ska det avgöras om C-X16 ska gå i produktion, något som i så fall kommer att ske 2014 eller 2015. Enligt Jaguars varumärkeschef kommer den i så fall att hamna i kategorin mellan Porsche Cayman och 911.

 Dock finns det viktigare luckor att fylla på hos Jaguar. En eventuell produktionsversion av C-X16 kan inte lanseras förrän jaguar har tagit fram en konkurrent till BMW 3-serie. En suv kan också vara på gång och även den får möjligtvis högre prioritet än sportbilen.

 Vill du se C-X16 i serieproduktion?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!