Jaguar F-Pace världens snabbaste suv

Lister trimmar Jaguar F-Pace. Den klassiska brittiska sportbilstillverkaren hävdar att det kommer bli världens snabbaste suv.

Det återuppståndna märket Lister fick nya ägare 2013 och tidigare i år lanserade man modellen Lister 5.0 V8 Coupé – en uppdaterad Jaguar F-Type R med 666 hästkrafter som ska tillverkas i 99 exemplar. En bil god för 335 km/h och som klarar av sprinten 0-100 km/h på 3,2 sekunder.

Nu har man via sitt Twitterkonto gjort klar att man snart ska lansera ”världens snabbaste suv”. Med meddelandet följer bilden ovan som visar delar av en Jaguar F-Pace som i SVR-utförande ger 550 hästkrafter. Källor hävdar att bilen kommer att tillverkas i en upplaga av 250 exemplar.

Begreppet ”snabb” kan ju betyda flera saker men i kampen på titeln får Listers höjdare ta sig an Lamborghini Urus med en acceleration 0-100 km/h på 3,6 sekunder och Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio som slagit rekord på Nürburgring med tiden 7 minuter, 51 sekunder och 7 tiondelar.

Lister har en lång tradition som Jaguar-trimmare men har även tillverkat egna modeller som Lister Storm från 1993 som då hade världens största V12:a (sju liter) för gatbruk sedan andra världskriget.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!