Jaguar F-Type Coupé avslöjad

Nu vet vi hur Jaguar F-Type kommer att se ut som Coupé. Detta sedan patentritningarna läckt ut och avslöjat det svepande plåttaket och den stora bakrutan.

Jaguar F-Type är utan tvekan en av årets hetaste sportbilsnyheter och vi har redan hunnit provköra, läs provkörningsrapporten i senaste numret av Teknikens Värld eller direktrapporten. Men det var roadstern, nu vänder vi blickarna mot coupémodellen som länge varit ett rykte men som nu verkar vara mer eller mindre bekräftad. Från Jaguar-håll hör vi att det är mycket troligt att F-Type Coupé kommer inom en snar framtid och det bekräftas av de patentritningar som tyska Auto Motor und Sport har hittat och delat med sig av.

Patentritningarna visar precis det som många har önskat och väntat sig – det vill säga en nästan exakt kopia av konceptbilen C-X16 som visades hösten 2011. De fyrdubbla utblåsen där bak avslöjar att det är V8-modellen och bortsett från taket har F-Type Coupé inga linjer som avviker från roadstern. Den långt svepande taklinjen och bakrutan som inte slutar förrän långt bakom bakhjulen känns igen från C-X16 men även E-Type Coupé.

F-Type finns på svensk mark från och med maj medan coupémodellen väntas dröja till nästa vår och vi kan därmed räkna med en premiärvisning på någon av höstens bilsalonger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!