Jaguar F-Type Coupé

Jaguar F-Type Coupé avslöjad – läckrare än cabben!?

Bara timmarna innan Jaguar F-Type ska ha sin världspremiär avslöjas bilen genom ett antal bilder och lite information. Är det rent av så att coupén är läckrare än cabrioleten?

En av de mest hyllade bilarna i år rent formmässigt är Jaguar F-Type som presenterades i våras. Nu är det dags för coupéversionen att ge sig tillkänna, än så länge inofficiellt via läckta bilder, och frågan är om inte just coupén kommer att stjäla en stor del av tiden i rampljuset.

F-Type Coupé har premiär i Los Angeles i natt svensk tid. Men tack vare bilder från en tysk tidning kan vi dels se den hopsnörpta baken som för tankarna till en viss E-Type, men också se att coupén får ta del av hela motorpaletten. Från de båda V6-maskinerna på 340 respektive 380 hästkrafter till de båda V8-monstren med fem liters cylindervolym och 495 eller 550 hästkrafter. Sistnämnda är den så kallade R-versionen.

En annan specifikation som avslöjas genom de läckta bilderna är bagageutrymmet. Upp till 407 liter ryms. Inte fy skam.

Vi får också reda på att säljpremiären är förlagd till våren 2014 och att priserna i Tyskland börjar på 67 000 euro. Det kan jämföras med 73 400 euro för cabrioletversionen. Coupén är alltså 57 000 kronor billigare – i Tyskland. Om den differensen även gäller Sverige återstår att se.

I morgon har vi alla officiella bilder och tekniska data om F-Type Coupé, vi serverar dig rubbet på teknikensvarld.se – som vanligt!

Jaguar F-Type Coupé är officiellt presenterad!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet